Newport International Group, Efter fem år, Lehman beslutning hjemsøger stadig globale økonomi

Newport International Group - Efter fem år, Lehman beslutning hjemsøger stadig globale økonomi

På femårsdagen for Lehman Brothers kollaps, millioner af amerikanere vil se tilbage på denne frygtelige mandag og prøver at sætte tal på de skader, som fulgte efter. I mange tilfælde er det svært at sætte tal på omkostningerne – millioner af tabte arbejdspladser, knuste drømme, forspildte muligheder og fortabte hjem. Men der er et nummer, som er svært at bestride, og det er værd at huske: $18 billion. Ja, det er 18 med 12 nuller bagkant, eller $10 milliarder for hver dag siden den finansielle krise begyndte officielt om Klubmesterskab 15, 2008.

18 Billioner dollars er gælden til verdens monetaere system som det amerikanske og de seks andre store industrilande. De gjorde det for at holde systemet oven vande i 1.825 dage siden Lehman CEO Dick Fuld gik ind i witness protection program og hans neon-draperede hovedkvarter i Times Square gik i sort. Det er $18 billion vi og vores børn bliver til sidst nødt til at råde bod på gennem askese eller hyper-inflation. Og hvad fik vi så for at $18 billion i prioriteringsniveauer? Subpar vækst herhjemme, og recession i Europa og Japan.

Ja, alle, at gæld skønnes at have genereret blot $1 billioner i bruttonationalproduktet vokser over hele kloden, efter et skema Deutsche Bank chart udgivet af nul Hedge. Det er med andre ord under 18 dollars i gæld til generere $1 i vækst.

Så hvor blev de trillioner gå? Mere end $6 billion gik ind i den tyske underskud, der er vokset med dette beløb siden 2009. De fleste arbejder ved amerikanerne næsten intet af det lånte trillioner endte i deres lommer.

Kilde:  Newport International Group

Advertisements

1 thought on “Newport International Group, Efter fem år, Lehman beslutning hjemsøger stadig globale økonomi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s