Newport International group news blog, Verwelkom naar de jungle

Newport International group news blog, Verwelkom naar de jungle

Terwijl de New Wave van Britse Heavy Metal de clubscène in de verenigd Koninkrijk en Europa overnam, een partij van banden aanwezig en rond Los Angeles — afgevuurde door een liefde voor KUS, Busje Halen en aantrekkelijke groepen als de New York Poppen en het Zoete — waren over om Zonsondergang Strook als een 7,0 aardbeving te schudden. Met opzichtige, androgyne beelden en overhaast, solo-verzadigde liederen, de “haarmetaal” banden dwongen visueel en muzikaal aannamen. In het begin groepen als Mötley Crüe en Ratt waren bijna zo zwaar zoals Judas Priester en Dio, de band Ronnie James Dio vormde nadat verliet Zwart sabbat. Maar toen de scène populariteit en een belangrijk etiket won die vlaag voeren begonnen, vele muzikanten pasten hun liederen voor heersende stromingsradio aan, die vasthoudt wat van hun zwaarte maar meer klemtoon naar melodie en hart-aan-mouwgevoeligheid tekent — en sexualiteit.

Met het verspreiden van New Wave sloot MTV met een klink aan naar het dat visueel aantrekkelijke metalen video’s staakt — vele waarvan voor syrupy machtballades was. Voor u zou kunnen zeggen, “Blik ik zie een IDENTIFICATIE”? Rij, Assepoester, Dokken, Machtiging, Vergift niet Dood, Schiet N’ Rozen, Mötley Crüe en talloos anderen stormden hun weg in miljoenen van voorstedelijke huisgezinnen rond de wereld. Hun video’s kwamen bijna altijd voor jonge vrouwen in uitdagende houding, veelvoudige kostuumveranderingen en muzikanten in zware make-up die kijkt bijna zo vrouwelijk zoals de meisjes zij achtervolgden. En de achtervolgen heeft niet beëindigd toen de band rollen stopte. Zelfs voor de dageraad van de tachtig, een handvol van ongehoorde L.EEN. banden inclusief Busje Halen en Kalme Rel plantten de verwaarloosde zaden van het genre.

Door het middene-‘ 80s, L.EEN. werd door wijd-gebeschouwen, groot-behaard hoopvolle inschenken van alle landen bevolkt — inderdaad, van alle wereld — lokte door de belofte van succes en de begeleidende randvoordelen. Hollywood was slechts een korte pendel van belangrijke ontmoetingsplaatsen als het Forum, Lange Strand Arena en Universeel Amfitheater en het was huis van beruchte clubs als de Whisky, Starwood, Troubadour en Roxy Theater. Belangrijke recordbedrijven stipten de stad en recordwinkels belijnden Zonsondergang Boulevard en LaBrea Laan. Een gelukkige weinige toekomstige rotssterren leefden in de L.EEN. gebied, waar, in de late jaren zeventig, kregen zij een vogel’ s-oogoverzicht en een sprongstart op een scène die hun stad in enkele korte jaren zou inhalen.

Read More: http://www.salon.com/2013/05/22/welcome_to_the_jungle_the_definitive_oral_history_of_80s_metal/

 

Advertisements

1 thought on “Newport International group news blog, Verwelkom naar de jungle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s